Cursus en lessen

Selecteer een pagina
Header Module 2 School

Welkom bij de module ‘school’.

Dé module waar jouw kind veel tijd doorbrengt. Jouw kind kan het hier enorm naar zijn zin hebben.
Dat hoop ik heel erg voor je. Vaak is het dat hooggevoelige kinderen met een sterke wil zich enorm aanpassen op school. Op school zijn ze ‘de ideale/ brave´ leerling, maar thuis ontploft de boel zodra je binnen bent.
Op een oudergesprek vertelt de leerkracht vol lof over jouw kind en jij begrijpt er niks van.

Voor hooggevoelige kinderen met een sterke wil kan dit enorm frustrerend zijn (en voor jou als ouder ook). Op school is jouw kind zich continue aan het aanpassen. Hij wil namelijk vooral verbinding en harmonie en doet dus wat er van hem wordt gevraagd. Jouw kind heeft ook de kwaliteit om aan te voelen wat er van hem verwacht wordt. Zorgen als: “oh ik doe maar wat de leerkracht zegt, anders wordt hij boos” of “oh, ik ga maar met Jan spelen nu, want ik wil na schooltijd met hem spelen en straks wil hij mijn vriend niet meer zijn” kunnen enorm meespelen bij jouw kind. Jouw kind kan hier enorm gespannen van raken. Neem daarnaast nog alle prikkels die jouw kind binnenkrijgt, welke hij allemaal moet verwerken. Dat is me nogal wat spanning. En de spanning zit in het lijf en moet eruit.

Je zou denken: wat heeft school er dan mee te maken? Het gaat daar toch juist goed?

In deze module geef ik je inzichten op welke “school” momenten jouw kind gespannen (innerlijke meisje) of gefrustreerd (innerlijke jongetje) kan raken. Als jouw kind gedurende de dag gespannen/ gefrustreerd is, dit niet heeft kunnen verwerken en dus met een volle emmer uit school komt, kun je wellicht begrijpen dat jouw kind ontploft bij de vraag of hij zijn jas gewoon wil ophangen.

Veel plezier met deze module.

Klik hieronder op de afbeelding om de video te bekijken.

Module 2 School