Cursus en lessen

Selecteer een pagina
Module 3 Happy met HB

Welkom bij de module over de executieve functies.
In deze module bespreken we alle executieve functies en welk effect deze hebben op jouw kind.

Wat zijn executieve functies?
Alle complexe functies van je brein die zorgen dat je taken kunt uitvoeren (bijvoorbeeld: flexibel kunnen switchen tussen taken, aandacht erbij kunt houden, impulsen onder controle houden, overgangsmomenten makkelijk doorlopen, nieuwe situaties makkelijk aan kunt gaan).

In de lessen vind je ook een document met vragen/ opdrachten om te doen. Dit kan jou helpen om jouw inzicht te vergroten. Reflecteren op wat je zelf hebt gedaan, maakt dat je sneller stappen maakt en je kind ook sneller stappen maakt. Neem tussen elke les voldoende tijd om de informatie te verwerken en er rustig mee te gaan oefenen en te reflecteren. Pas dan gaat het zijn gewenste effect hebben.

Belangrijk om je te realiseren is dat je ook na het volgen van deze lessen deze stappen kunt gaan doorzetten.
Geef jezelf en je kind de tijd. Je kind mag ontwikkelen en groeien. Je hebt de tijd nodig om nieuwe vaardigheden aan te leren of patronen te veranderen.
Het is super dat je nu de keuze maakt hiermee aan de slag te gaan. Nu je kind nog jong is, wil je juist deze vaardigheden vergroten. Zodat je kind er nu iets aan heeft en ook wanneer je kind volwassen is.

Klik hieronder op de afbeelding om de video te bekijken.

Leerstijlen